Založ si blog

Morálne bahno ministra Budaja

Pána Budaja som si vážil. A to dlhé roky. Všimol som si ho v novembri 1989 pri organizovaní demonštrácii . Vtedy spolu s Milanom Kňažkom organizoval a moderoval mohutné demonštrácie. Na námestiach nám svorne sľubovali slobodu, demokraciu, ľudské práva, koniec udavačstva, slobodné cestovanie, pád totality. Neskôr sa Milan Kňažko vydal svojou cestou. Zjavila sa mu modla v osobe Vladimíra Mečiara, ktorú bez úsudku nasledoval. Vo všetko zlom, čo k tomu patrilo. Nenávisti voči Čechom a Maďarom, voči federácií. V zlodejinách a mafianizácií spoločnosti. V posadnutosti Mečiarom opustil všetky ideály ktoré hlásal na námestiach. Stal sa prisluhovačom zvrátenej mysle. A sám sa z toho ani po dvoch rokoch nespamätal. Až ked ho Mečiar vyhodil z vlády precitol. Morálne ťažko zlyhal.

Naproti tomu pán Budaj vycítil zlo pochádzajúce z Mečiarizmu a postavil sa mu. Mal takto ďalšie body ktoré u mňa získal. Celú dobu si držal cveng demokrata a obhajcu ľudských práv s ideálmi už pomaly zabudnutej revolúcie.  A čo sa vlastne za posledný rok stalo ? Pán Budaj kandiduje za Oľano. Super vec, tento človek bude v parlamente. Teším sa. Pán Budaj nastupuje na ministerstvo, super ! Ale pozor. Niekde tu sa začína písať nový príbeh bývalého bojovníka za demokraciu a slobodu. Začína sa premena veľmi podobná tomu, ktorú zažil pred rokmi Milan Kňažko. Pán minister si našiel svoju modlu, ktorú bude nasledovať. Je ním predseda Oľano. Pomaly nastupuje u mňa  sklamanie a zväčšuje sa s každým vyhlásením celý rok. A dnes na TA3 to dosiahlo svoj vrchol.

Pán minister Budaj, nevidíte do akého bahna ste sa dostali ? Kde sú Vaše ideály demokracie, slobody a občianskych práv ? Ako to, že ste si našiel modlu v morálne aj psychicky problematickej osobe ? Nevidíte, že Vašej modly majú už ľudia plné zuby ? A možno že aj viac, ako komunistov proti ktorým ste voľakedy tak bojovali ? Vaša modla, len tak z osobných dôvodov svetovej slávy, núti ľudí každý týždeň stáť v dlhých radoch v mraze, daždi na úplne zbytočný  a nezmyselný test kde im budú nepríjemne špárať v nose, len aby dostali nejaký papier. Toto sú tie občianske práva ? A na cestu do práce alebo do lesa treba tento papier preukazovať  represívnym zložkám, lebo Vaša modla si to tak vymyslela aby týrala vlastných spoluobčanov ? Toto sú tie občianske práva ?

Ministerstvo vnútra vyzýva občanov nech sa udávajú, zriaďuje sa na to dokonca špeciálna linka. Najväčším zločinom sa stáva nenosenie respirátora cez ústa a nos. A že v tom niekto nemôže dýchať ? Tak nech sa udusí ! Toto sa Vám páči ? Toto schvaľujete ? Ľudia nemôžu večer slobodne vychádzať, nemôžu dokonca slobodne prekračovať hranice aby aspoň na chvíľu na dovolenke unikli z tohto pekla. Vracia sa doba temného komunizmu? Nevidíte, že toto už dávno nie je boj proti covidu ale boj proti vlastným občanom, proti ich základným právam, občianskym slobodám, proti demokracii? Necítite ten hnusný zápach tejto morálnej žumpy ? Necítite závan dôb tuhého komunizmu 70-tich rokov ?

Takmer celé obdobie tejto vlády sa nesie v duchu výnimočného stavu s pachuťou porušovania ľudských práv, represálií a násiliu voči iným názorom, zákazom protestov a slobodnému vyjadrovaniu názorov. Zadlžovanie raketovo stúpa, žiadne zákony na zlepšenie podnikateľského prostredia nie sú, žiadne opatrenia proti korupcií neboli prijaté. Posty sa obsadzujú politickými nominantami. Vládnutie sprevádza chaos a rozvrat.

Pán minister Budaj, chcel by som si Vás pamätať tak, aký ste boli časoch revolúcie a Mečiarizmu. Prosím, nešpiňte sa v tomto morálnom bahne, ktorej sú nejaké ľudské práva a slobody ukradnuté a zákonnosť a zákony ochraňujúce ľudské práva len prekážkou ich osobnej pomsti voči ľudom a vecou, ktorou sa dá hýbať ako sa im zachce. Ak sa nerozhodnete teraz a zostanete, osud pána Kňažka Vás neminie.

Počúvaš hlúpe príkazy ? Dostaneš ďalšie !

23.11.2021

Keby mi dakto v minulosti povedal, že v roku 2021 polovica populácie bude mať zakázané vstúpiť do obchodu kúpiť si elektroniku, hračky alebo cement a že druhá polovica bude musieť pred vstupom do predajne ukázať svoje osobné údaje ochrankárovi a potom si nasadiť handru na tvár, neveril by som mu. “Veď to by ľudia nikdy nedopustili, takéto dačo“, povedal by som. [...]

Väčšina testovaných ľudí v niektorých okresoch môže byť falošne pozitívna.

04.11.2020

V sobotu a nedeľu prebehlo celoplošné testovanie na diagnostiku ochorenia covid-19 antigénovými testami. Na varovania odborníkov vláda nedbala a presadila svoj experiment s ľuďmi a nevhodnými testami silou. Tak ako ináč to mohlo skončiť. Len katastrofálne. O čo ide ? Podľa štúdie Fakultnej nemocnice Motol v Prahe, na ktorú sa často odvoláva aj [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9785x
Priemerná čítanosť článkov: 3262x

Autor blogu

Kategórie